Heb je een verfrissing of een snack nodig?

Of het nu over de festivalbar of -restaurant gaat, net als voor externen, gaan we voor een gezonde, duurzame en betaalbare keuze. Daarvoor werken we met lokale en bioproducten, met het grootste respect voor de natuur.

🌱 Vegetarische vrienden, wees gerust: je vindt minstens één vlees- en visvrije optie op alle beschikbare eetstands!

Vergeet niet: eten en drinken in onze tenten (Miam’in Jette en Barm’in Jette) is een manier
om het festival draaiende te houden. Dus steun ons en eet lokaal!

💧Gratis water : een drinkfontein met water is beschikbaar voor het festival.

🧒 Kinderdorp : dit jaar heeft het kinderdorp zijn eigen barretje! Sapjes voor de kleintjes en Jam’in Jette bier voor de volwassenen: voor elk wat wils!

Laten we de menu’s bekijken 😋 (Kaarten : Barm’in JetteSolidair Bar – Miam’in Jette)

Barm'in Jette

Op het menu van de Barm’in Jette 2023

 • Bieren uit de Brasserie de Silly (Jam’in Jette, Kriek, Titje, Triple Swaf)
 • Ti-Punch “Marie
 • Biologische wijnen (rood of wit)
 • Sap van Pajottenlander (zomerfruit, vlierbloesem, appel)

Meer lezen ? 👇

De Brasserie de Silly, die ons sinds 2011 bedient, biedt dit jaar de volgende bieren aan: 

 • Jam’in Jette (25cl of 75cl) 
 • Silly Kriek (fruitig, 4,8%) 
 • Titje (wit, 5%)
 • Triple Swaf (tripel, 8%)

Alle Silly bieren zijn handgemaakt, gebrouwen met liefde en passie!

En voor uw genot is het Jam’in Jette bier dit jaar terug in een nieuw jasje!

Het is een paradepaardje van Jam’in Jette! Met een heerlijke en geheim recept voegt Ti-Punch zonneschijn toe aan uw glas! Pas op, zijn bedwelmende smaak kan verraderlijk zijn en u uw verstand doen verliezen.

https://www.pajottenlander.be/

Niet zo’n alcoholdrinker? Geen probleem! De biologische sappen van Pajottenlander zijn er voor u! Zomerfruit, vlierbloesem of appelsmaak: iets om je smaakpapillen mee te verrassen. Het gebruikte fruit wordt geteeld in Vlaams-Brabant (ten zuidwesten van Brussel). We hebben dus te maken met 100% biologische en 100% lokale sappen!

Voor de francofielen onder ons staan er twee wijnen op het menu!
Biologische wijnen (rode of witte), beide van onafhankelijke producenten.

Solidair Bar

Op het menu van de Solidair Bar 2023 :

 • Ambachtelijke bieren (Jam’in Jette (75cl), 100 PAP, Epervier, Koekelbeer, Straight Saison)
 • Biologische wijnen (rood of wit)
 • Oxfam-dranken (cola, limonade, thee en koffie)
 • Sap van Pajottenlander (zomervruchtensmaak, vlierbloesem, appel)

Meer lezen ? 👇

Deze tweede bar heeft zijn plaats gevonden in het midden van het Solidariteitsdorp. Het is een mooie gelegenheid om elkaar weer te ontmoeten met een heerlijke verfrissing of een warm drankje! Alles fair trade en lokaal.

Zoals elk jaar heeft het team van Jam’in Jette een selectie gemaakt van verschillende drankjes die alleen in de Bar Solidaire verkrijgbaar zullen zijn!

100 PAP – Amber Pale Ale (biologisch), 6% (VZW Brusselse Initiatieven en Brasserie de la Senne)

100 PAP is een geëngageerd en solidair bier. Het is het resultaat van een project van de vzw Brusselse Initiatieve, dat als missie heeft te strijden tegen onzekere huisvesting van mensen zonder papieren. De winst uit de verkoop van het bier wordt gebruikt om hun doel te bereiken.

L’Épervier – Amber, 7% (Brasserie de la Source)

Na zijn succes tijdens onze 10e editie was het onmogelijk om het niet opnieuw op het menu te zetten! Van de Brasserie de la Source, een microbrouwerij, zal dit verrassende Brusselse bier zeker in de smaak vallen.

Koekelbeer – Pale Ale, 4,8% (Brouwerij Tipsy Tribe)

Licht en verfrissend, een op-en-top lokaal Belgisch bier! Het wordt namelijk recht tegenover Jam’in Jette gebrouwen, in de Tipsy Tribe Brouwerij. Al hun bieren en andere dranken worden door hen op duurzame wijze van de grond af aan gemaakt. 

Straight Saison – Saison, 6% (Brouwerij Mule)

Een bier vol frisheid, dat je dorst precies goed lest! Opnieuw uit Brussel, afkomstig van de Brasserie de la Mule, gelegen in het hart van de historische wijk van Schaarbeek. Al hun bieren zijn gemaakt met biologische ingrediënten!

Miam'in Jette

Op het menu van Miam’in Jette 2023 :

 • Frieten
 • Broodje worst
 • Falafel burger

Externe catering :  : 

Jam’in Jette en de uitgenodigde traiteurs hebben allen het Jam’in Good Food charter ondertekend!

Meer weten over de aangeboden gerechten? 👇

Frieten

Belgische festivals zijn synoniem met frieten! Een must voor alle goede evenementen. Geniet dit jaar van onze heerlijke Belgische frieten die met liefde worden geserveerd!

Falafel burger

Hoe kun je niet verliefd worden op de vegetarische keuken? Ook dit jaar zal er een veganistisch alternatief beschikbaar zijn op Miam’in Jette en je zal niet teleurgesteld worden! 100% handgemaakt falafel !

Broodje worst

Met brood van een lokale bakker en worsten van Geert Vermeire (Ganshoren) is ons broodje wordt 100% lokaal en vooral 100% lekker!

Rama Rao

Rama Rao biedt een wereldkeuken geïnspireerd op de Indische en Pakistaanse keuken, waarbij lokale en seizoensgebonden producten worden gecombineerd. Een traiteur die op zoek gaat naar gezonde en kwalitatieve producten en die herbruikbare, gerecycleerde of recycleerbare materialen gebruikt.

Zebrano

De koks van Zebrano komen uit hun keuken om uw smaakpapillen te verwennen! Voor een weekend omgedoopt tot Zebra Pasta, blijven de smaken hetzelfde. Op het menu staan pasta’s met huisgemaakte sauzen, allemaal gemaakt met verse, biologische en lokale producten!

Privé de dessert 

Tijd voorzoete lekkernijen! Heerlijke zelfgemaakte pannenkoeken, er is voor elk wat wils (ons is zelfs verteld dat er hartige opties zullen zijn als dat meer je ding is). En Privé de dessert is niet alleen een genot voor onze smaakpapillen, maar gebruikt ook verse, lokale en biologische producten!

Alice’s ijsjes (zaterdag)

De kleinste festivalgangers worden niet overgeslagen: Alice en haar ijsjes hebben hun plaats in het kinderdorp (alleen zaterdag)! Ze zal haar veganistische ijsjes en sorbets aanbieden, gemaakt met producten die voornamelijk afkomstig zijn uit de korte keten, fair trade en/of biologische landbouw. Elke smaak heeft zijn eigen recept en wordt op ambachtelijke wijze gemaakt met 100% natuurlijke ingrediënten!