Village Enfants

🍭🍬 Jam’in Jette is altijd al een op-en-top familiefestival geweest, en daarom hechten we bijzonder veel belang aan het programma en de activiteiten die we in het Kinderdorp aanbieden. Sinds de eerste editie is deze plek nooit leeg geweest. Kinderen leren, lachen, hebben plezier en vooral ontdekken nieuwe dingen! Beter bekend als de “Jamini”, staat het garant voor een veelheid aan activiteiten voor iedereen!

In 2023 verandert het Kinderdorp! Om het nog meer belang te geven, hebben we deze plek opnieuw uitgevonden. De mini-festivalgangers krijgen hun eigen muzikale programma en stands met eten en drinken die de smaakpapillen van de kleintjes (maar ook van de ouderen) zullen verrukken!

Nog beter: het Kinderdorp wordt op vrijdag geopend met een concert van Garance Midi om 18 uur, waarmee het begin van de festiviteiten wordt aangekondigd! Dezelfde avond zullen de Tatoumages aanwezig zijn om je avond te kleuren. Zaterdag staat je een hele dag muziek te wachten.

En laat ons de ‘BabyTent’ niet vergeten, een plek speciaal ontworpen voor kinderen van 0 tot 2 jaar, waar ouders in alle rust naar het festival kunnen komen: luiertafel, magnetron, privacy voor borstvoeding, … deze opvangruimte voor uw kleintjes staat de hele dag tot uw beschikking, zonder reservering. Schoenen achterlaten bij de ingang. Kom en ontdek de cocoonzone van Jam’in Jette.

CONCERTEN

Garance Midi

Garance Midi is een samenspel tussen Franse chanson en de Brusselse alternatieve scene. Enerzijds is er Garance, die op zeer jonge leeftijd haar dagboek begon te schrijven in de vorm van liedjes. Ze zingt over haar emoties, liefde, bezorgdheid, angst voor het donker en het contrast tussen Vietnam en Frankrijk, de twee landen die haar leven delen. (…)

Joséphine & Jo

JosĂ©phine en Jo planten zaadjes van poĂ«zie en idealisme in de publieke ruimte. Momenten van delen te creĂ«ren “zodat we samen ons bewustzijn wakker kunnen houden”. Twee figuren die dezelfde visie op de wereld delen en hetzelfde verlangen om het publiek uit te nodigen tot interactie. (…)

Libr’art

Tijdens zijn voorstelling word je rondgeslingerd in een gekke en rustgevende wereld. Een reis die je meesleurt langs een heleboel uiteenlopende oefeningen, een combinatie van Butō-dans en het balanceren van allerlei voorwerpen. Deze voorstelling is een beetje zoals jezelf een grote beker losse kunst aanbieden terwijl je de ervaring deelt met de artiest

Les Tatoumages

Een groep intergalactische hooligans die, in een naamloos kabaal, liefde verspreiden

L’école des fables

Thomas brengt, met stem en gitaar, de maffe dieren uit de klas van juffrouw Pluim tot leven: een mus die adelaar wil worden, een vliegende vis, een angstige wolf, een vlieg die bzz-bzz-bzzt… (…)

Myster Pop

Soms fakir, soms dichter. Myster Pop blijft zijn publiek verrassen. Als hij geen vuur blaast, blaast hij efemere zeepbellen. Een visuele show vol lichtheid en poëzie. Een authentiek personage van La Vida Real!

ACTIVITES

Grimages

een creatief en participatief schminkconcept voor kinderen. Een plek waar het abstracte en de magie van kleuren je kleine hartjes zullen betoveren. 3 kleurkeuzes en een uitwisseling met de artiest laten je toe om samen een unieke en gepersonaliseerde tekening te maken. Je vindt ons in het centrum van de Jamini.

Houten spelletjes

Wil je jezelf uitdagen op leuke buitenspelletjes, kom dan naar de Jamini om je een tijdje te vermaken.

Slackline

Ben je niet bang om uit evenwicht te komen? Wij verwelkomen je om de discipline van het balanceren op de majestueuze draad van de slackline te leren.

Zoetekraam

De scouts gaan verrukkelijk zoete gerechtjes bereiden.