– Wie zijn wij ? – 

Om dat te snappen moeten we terug naar mei 2008, toen Kwa! werd opgericht. Sindsdien zijn de Algemene Vergadering en haar leden aanzienlijk geëvolueerd. De Algemene Vergadering telt momenteel 20 leden.

Het doel van Kwa! vzw, zoals dat in de statuten staat, is het bevorderen van integratie, sociale cohesie, multiculturalisme en duurzame ontwikkeling. We hebben het hier in het bijzonder over integratie door middel van cultuur.

Daarvoor wil de vereniging haar doelstellingen bereiken door middel van muzikale, artistieke en culturele evenementen, ondersteund door participatieve en educatieve initiatieven.

Kwa! organiseert cursussen Afrikaanse dans, avondconcerten (Jam’in Jette Indoor), gastentafels en workshops. Vzw Kwa! neemt ook deel aan andere projecten van verschillende verenigingen die opkomen voor belangen die ons na aan het hart liggen.

Het paradepaardje van Kwa! is echter de organisatie van het Jam’in Jette Outdoor festival, dat perfect belichaamt wie we zijn.

In de afgelopen 14 jaar heeft Kwa! met groeiend succes zo’n veertig evenementen georganiseerd. We worden door onze partners erkend als een ervaren coördinator die in staat is het publiek en de muziek samen te brengen. Ons handelsmerk is de passie om dingen goed te doen en een verlangen om te verrassen, maar altijd trouw aan onze waarden.

 

– DE OORSPRONG – 

 

De oorsprong van Jam’in Jette gaat terug tot 2008. Het festival, dat altijd doorgaat in het  Jeugdpark in Jette (Brussel), heeft een sterke identiteit ontwikkeld en brengt een multicultureel en intergenerationeel publiek samen rond een rijk en gevarieerd artistiek programma.

Oorspronkelijk was Jam’in Jette een wereldmuziekfestival met een grote verscheidenheid aan groepen en een groot aantal aanvullende artistieke activiteiten (straatkunsten, creatieve en participatieve workshops, enz.)

Jam’in Jette brengt een breed scala aan culturen samen in haar medewerkers, publiek en gastartiesten. De artiesten zelf belichamen de uitzonderlijke spirit van Jam’in Jette. Jong, heel jong of niet zo jong, muziekliefhebbers met of zonder ervaring, alle deelnemers drukken hetzelfde gevoel uit: het plezier om anderen tegen te komen in een ontspannen en vriendelijke sfeer. Het bevestigt keer op keer dat samenleven in diversiteit mogelijk en verrijkend is.

 

In 2008 waren jullie met 2000, in 2023 met meer dan 17.000.✨ Jam’in Jette will een festival zijn

… gemengd, multicultureel en multigenerationeel

… warm, gastvrij, gezinsvriendelijk

… toegewijd, vrolijk, optimistisch

…feestelijk, creatief, kleurrijk

… lokaal, waardoor de Brusselaars de kans krijgen om anderen kennis te laten maken met een charmant hoekje van Brussel dat vaak weinig gekend is.

 

En zo is het begonnen.