– Oproep voor jouw steun –

BEGUNSTIGDE : Asbl KWA

N° IBAN REKENING : BE36 0015 5503 4581

CommunicatiE : soutien festival jamin jette

Jam’in Jette outdoor, dat is 5 podia, honderden binnenlandse en buitenlandse bands sinds de 1e editie in 2008, professionele artiesten van topkwaliteit, circusartiesten, verenigingen die hun krachten bundelen, een kinderdorp met een speciaal programma, entertainment voor iedereen en dat alles om duizenden festivalgangers (18.000 verwacht op 17 & 18 mei 2024!) in de watten te leggen. 

Hoe is het wonder van Jam’in Jette mogelijk? Hoe organiseer je een festival van deze omvang met zulke beperkte middelen? Hoe houd je een festival gratis?

Aan de gratis toegang die we al die jaren hebben geboden hangt een prijskaartje: een dozijn teams van vrijwilligers die het hele jaar door met passie werken, meer dan 350 vrijwilligers die zich het hele weekend met hart en ziel inzetten voor het evenement, jaar na jaar. Een team van 30 verantwoordelijken, waarvan de meeste vrijwilligers, die hun uren het hele jaar door niet tellen, puur uit liefde voor het project.

Jam’in Jette is niet zomaar een gratis evenement, het is een belangrijk evenement in Brussel, dat samenleven in de brede zin voorop stelt. We promoten cultuur en culturele spelers. Maar ook een gevoel van herstel, creativiteit en collectieve intelligentie. En dan zijn er jullie, die ons steunen door te komen, door Jam’in Jette te beleven, door te delen, door te dansen, want Jam’in Jette is bovenal jullie festival. Kortom, veel vrijgevigheid…

Dit jaar zitten we in een crisis. De subsidies nemen elk jaar af en de festivalkosten stijgen. We staan onder grote druk om ons festival pay-what-you-can te maken. Maar voor ons is cultuur een recht en we willen een kwaliteitsevenement bieden dat voor iedereen toegankelijk is.

Net als zoveel anderen zien we geen andere oplossing dan een beroep op jullie te doen. Laten we onze krachten bundelen om Jam’in Jette te redden. 

 

Dus we doen een oproep voor donaties, groot of klein, wat je je ook maar kunt veroorloven. Zodat we ons geweldige project kunnen voortzetten. Zonder jou zou de 12e editie wel eens de laatste kunnen zijn. Dus neem de tijd om de vraag te beantwoorden die je als festivalganger raakt: Wat is een evenement van deze omvang echt waard? 2 dagen festival, 150 artiesten, 12 verenigingen, 11 ambachtslieden, entertainment, met liefde bereide gerechten, partners die gekozen zijn vanwege hun waarden… Wat is het je echt waard? Een donatie van een individu, een familie of een groep vrienden is meer waard dan je je kunt voorstellen.

We rekenen op jou om te laten zien dat solidariteit bestaat en zelfs bergen kan verzetten.

Bedankt dat je ons leest, bedankt dat je ons deelt, bedankt dat je ons steunt…