Kinderdorp – 

🍭🍬 Al sinds het begin is Jam’in Jette een echt familiefestival, daarom hechten we veel belang aan de programmering en de activiteiten in het Kinderdorp. Sinds de eerste editie is dit gebied altijd druk bezocht. Kinderen wisselen uit, leren, lachen, spelen en vooral ontdekken! Algemeen bekend als de “Jamini”, bieden we hier een veelheid aan activiteiten voor iedereen aan!

Voor 2024 evolueert het Kinderdorp! Met de wens om het nog belangrijker te maken, hebben we deze ruimte opnieuw uitgevonden. De mini-festivalgangers krijgen hun eigen muzikale programmering en er zullen eet- en drinkkraampjes zijn die de smaakpapillen van de kleintjes (maar ook van de groten) zullen verwennen!

Le 17/05 - van 17:00 tot 20:00

Schminken tijdens het rondlopen

le 17/05 - van 18:15 tot 19:15

Projectie van twee korte films met live muziek door Matthieu Thonon. Begeleid door zijn synthesizer, harmonium, melodica en ukelele zal Matthieu Thonon je “A Dog’s Life” van Charlie Chaplin en “The Blacksmith” van Buster Keaton laten ontdekken zoals je ze nog nooit hebt gezien! Maak je klaar voor een magisch en onvergetelijk moment.

 

le 17/05 - van 17:30 tot 17:50

LES 17 & 18/05

De Cie « Déclik & Déclak » presenteert De Kindercaravan en zijn Circus met Kornichon en Pepinette

Een kleurrijke caravan, een zachte caravan om te dromen, te lezen, te tekenen en te spelen… Hier komt de kindercaravan met een circuspodium voor jong en oud!

 

18/05 - VAN 12:00 tot 12:50

AZMARI is een Brusselse band die al bijna 10 jaar actief is in België en in het buitenland! Met hun drie albums onder de arm hebben ze op podia door heel Europa gestaan. Zonder ooit te stoppen met de muzikale grenzen van hun project te verleggen, beginnen de leden van de groep aan een nieuw avontuur voor jong publiek!

Ze hebben zich aangesloten bij Adrien Lociuro, verhalenverteller, leraar en opvoeder die verhalen vertelt aan kleine en grote oren, in scholen, musea en vertel-festivals in België en het buitenland.

Ze hebben een show opgezet voor jong publiek die surft tussen muziek en verhaal… Op zoek naar het blauwe zand dat de heilige wind opwekt, neemt onze zoektocht ons mee naar de uithoeken van de planeet…

18/05 - Van 19:40 tot 20:20

Alizarina, een grote tovenaar uit Bretagne, nodigt je uit in zijn wereld vol veelvoudige melodieën. Geïnspireerd door wereldmuziek, zoekt hij zijn horde van kleine elfjes die klaarstaan om zijn betoverende klarinet te volgen op een warm en kleurrijk avontuur!

Simon, alias Alizarina, biedt composities die geïnspireerd zijn op traditionele elementen, een muzikale reis van Bretagne naar Roemenië, soms doordrenkt met een oosterse of Zuid-Amerikaanse warmte. Dit alles wordt altijd geleid door de klarinet met klezmer-, Balkan-, maar ook klassieke of zelfs Keltische accenten. Een elektronisch tapijt ondersteunt en dynamiseert de akoestische klanken en wordt omhuld door een levendige en krachtige ritmiek. Een nieuwe UFO, een geluid dat zich vestigt, een melodie die blijft hangen, een alchemist van elektronische muziek.