Kinderdorp

Jamini

Hoewel Jam’in Jette vooral een muziekfestival is, trekt het ook vele gezinnen aan. Ieder jaar opnieuw zijn de jongste bezoekers van het festival slechts een paar maanden oud en genieten ze ervan te ontdekken wat het kinderdorp voor hen in petto heeft.

Sinds de eerste editie is het kinderdorp gedurende de hele dag op geen enkel moment leeg geweest en wordt aan de verschillende activiteiten deelgenomen door honderden kinderen en gezinnen. Het is een aangename en educatieve ruimte waar kinderen plezier kunnen maken, leren, hun kennis delen en hun talenten en creativiteit uiten. Dit jaar steken we het kinderdorp in een nieuw kleedje en noemen we het “Jamini”.

Jamini biedt een hele hoop activiteiten aan voor de allerkleinsten en de allergrootsten gedurende de hele dag op zaterdag, van 11u tot 19u.

Programma

De sprookjes van Nadia

13u15 en 15u

Kleintjes luisteren graag naar mooie verhalen en sprookjes. In de yurt van Jam’in Jette heerst er een ingetogen sfeer. Daar nodigt Nadia de kinderen uit om te dromen tijdens twee verhalensessies.

Muzikale sfeer door Mike Ianosi

11u-13u, 15u-15u40 en 16u40-18u

Mike Ianosi is muzikant, componist en performer en speelt voornamelijk didgeridoo, maar daarnaast ook een brede waaier aan akoestische instrumenten. Hij biedt aan de kinderen momenten van ontspanning met gezonde meditaties, geluidsmassages en didgeridoo-sessies.

DéMUDAN

13u30-14u30 en 15u40-16u40

DÉMUDAN is een project van Atelier-Spectacle voor kinderen dat muziek, dans en schilderkunst wil combineren. Deze workshops worden gehost door muzikant Ricardo Depine en danseres Delphine Maurel. Tijdens de voorstelling worden kinderen uitgenodigd om te dansen en te schilderen op groot papier.

Fablab

11u, 14u30-15u40 en 16u40-18u

Fablab staat voor  “Fabrication laboratory”. Tijdens Jam’in Jette zit Fablab in de  ‘lab truck’ en biedt het workshops aan voor kinderen en demonstraties van gereedschap zoals een 3D-printer, een houtbewerkingsmachine of een naaimachine.

Atelier Slackline

Slackline gaat over het balanceren op een touw. Professionals in het veld geven een demonstratie en laten de kinderen kennis maken met Slackline. Een ideale gelegenheid om hen de kunst van het evenwicht te leren!

« Print it Mini »

Een linosnede-workshop voor de Jaminis in het kinderdorp. Neem een T-shirt mee en laat er een logo op drukken. Een leuk souvenir om mee naar huis te nemen voor je kleintjes.

Schmink-atelier

Zoals elk jaar bieden we kinderen een schmink-workshop aan. Wat is er beter voor de kleintjes dan te genieten van de dag geschminkt in de kleuren van het festival. De originele toets van dit jaar: eetbare make-up!

Meubels schilderen

De jaminis kunnen stoom afblazen op meubels en houten voorwerpen door ze in aquarel te schilderen. Een goede gelegenheid voor hen om hun artistieke talent te uiten.

Circus-initiatie

Onder toezicht van professionals, krijgen de jongste festivalgangers de gelegenheid om de wereld van het circus en de straatkunsten te ontdekken en kennis te maken met jongleren en andere circusdisciplines.

De marionnettes

Vanaf 14.00 uur dwaalt een grote marionet of liever een gigantische slang door het kinderdorp om de kleintjes en de kinderen te vermaken.

De chill yurt

We zetten onze yurt in een rustige hoek voor de kleintjes. Een magnetron, een flessenwarmer en een commode staan ​ter beschikking, evenals spelletjes voor de kleintjes. Heb je een rustige plek nodig om te borstvoeding te geven of om je baby in alle rust te verschonen? Bezoek dan zeker onze yurt!

Mini bar

Na een fijne tijd krijgen de Jaminis de kans om een ​​welverdiende pauze te nemen en te even van wat lekkers te genieten. Op de kaart van onze mini-bar: home made ice-tea op basis van hibiscus en citroengras, en artisanale ijsjes van Alice!

Mellow Dub Sula Control Your Rage This Way The Lion De Pie Sleeping Souls Multibelgical (ft. B.I.C) Foodamentals Vida Colectiva Road, Long, Hard The Unlike (The Sun Side)