– ambachtelijkdorp – 

Het Ambachtelijk Dorp maakte zijn debuut op Jam’in Jette tijdens de editie van 2022 en het was zo’n succes dat we besloten het dit jaar opnieuw op te zetten, en groter!

♻️ De aanwezige makers delen de waarden van het festival: ecologie, recyclage, zero waste, fair trade, enz.

Folly.d

Dit Belgische merk maakt van binnenbanden en rubber tijdloze, milieubewuste sieraden en accessoires! Hoe cool is dat? Elk sieraad wordt met de hand bedacht en gemaakt in het atelier van de ontwerper om je originele en trendy stukken te kunnen bieden.

Tribal Street

Tribal Street combineert verschillende metalen en halfedelstenen en creëert zo handgemaakte sieraden. Je zult deze prachtige creaties niet kunnen weerstaan, als cadeau of gewoon om jezelf te verwennen.

Sambalou

Sambalou staat garant voor Belgische, biologische en handgemaakte kleding! Dit familiemerk biedt t-shirts, sweatshirts, draagtassen en accessoires die zo milieuvriendelijk mogelijk zijn. Hun kleurrijke ontwerpen zijn geïnspireerd op hun vele reizen naar Afrika. Zorgvuldige, doordachte mode – dat is het principe dat het project drijft.

Teroubi

Vzw Teroubi promoot de Afrikaanse cultuur via kunst, dans en muziek. Ze promoten ook ambachten uit Afrikaanse regio’s en verkopen traditionele instrumenten uit voornamelijk West-Afrika en manden! Geen paniek als je niet weet hoe je ze moet gebruiken: de instrumentmakers leren je hoe je ze moet gebruiken en onderhouden!

Valily

Geef haar naald en draad en ze maakt er iets prachtigs mee! Valily maakt in haar naaiatelier in Linkebeek een scala aan kleurrijke objecten: knuffels, manden, zero-waste accessoires, handtassen en meer. Alles is handgemaakt met liefde! Perfect als cadeau, voor een geliefde of voor jezelf.

Les Piments de Fati

Een pittig festival met de pepers van Fati, met biologische en lokale kwaliteitsproducten!
Hun unieke brouwsels zullen je smaakpapillen prikkelen en een vleugje smaak toevoegen aan je culinaire ervaring. Mis de kans niet om hun ongelooflijke chilipasta bij Jam’in Jette te proberen!

Tamneere

Tamneere is een groep Burkinese vrouwen dat producten uit hun dorp Guillé verkoopt. Ze bieden een breed scala aan producten: sheaboter, bissap (gedroogde hibiscusbloemen), sesam, pinda’s en nog veel meer. Alles is fair trade, biologisch en milieuvriendelijk!

Tigre des Bambous

De vereniging Tigre des Bambous stelt accessoires en kleding voor die gemaakt zijn in een fair trade samenwerking tussen vrouwen. Ze komen regelmatig naar Jam’in Jette en zijn dit jaar terug om het festival op te kleuren!

Daré

Daré komt rechtstreeks uit Niger en biedt 100% handgemaakte Toeareg-sieraden! Cultureel gezien hebben deze sieraden (meestal gemaakt van zilver) een sterke symboliek: reizen, bescherming, zwangerschap, enz. Unieke, authentieke sieraden.