Het Artisanaal Dorp

Voor de tiende verjaardag van Jam’in Jette Outdoor, creëerden we een volledig nieuw dorp! Een ruimte waar creativiteit hoogtij viert. We zullen het “het artisanaal dorp” noemen. 

Wij willen u graag kennis laten maken met plaatselijke creatievelingen, met wie  we de waarden van ons geliefde festival delen. Voor deze première waren er alvast heel wat kandidaten, we selecteerden hieruit:

Indigènes cosmétiques : zijn handgemaakte cosmetica die uw lichaam en het milieu respecteren. Allemaal gemaakt van gecertificeerde biologische grondstoffen! Ja, ja! Dat is wat Indigènes Cosmétiques aanbiedt: een verscheidenheid aan zepen en oliën van allerlei aard. Zij leveren niet alleen uitstekende producten, maar leggen ook uit wat de voordelen ervan zijn voor het lichaam en hoe je ze zelf kunt maken.

Capture d’écran 2022-04-14 à 13.55.12

Le tigre des Bambous : Agnès is gepassioneerd door Nepal en reizen. Zij is ook één van de  vaste waarden bij Jam’in Jette. Jaren geleden gaven wij haar een plaatsje in het Solidair dorp omdat wij haar wilden steunen in haar aanpak. Haar vereniging bevordert namelijk de samenwerking tussen vrouwen en de eerlijke handel.

Artisants

Sambalou : Het idee voor Sambalou kwam uit de hoofden van twee pas afgestudeerde ontwerpers. 30 jaar geleden al,  wilden ze een betere wereld. Daarom besloten ze een Belgisch familiemerk van prêt-à-porter te creëren, waarbij elk van hun creaties geïnspireerd is hun verscheidene reizen en ontdekkingen. Uiteraard worden al hun producten gemaakt van lokale componenten, in beperkte hoeveelheden om niet te veel te produceren. Sambalou omschrijft zichzelf als: mode op een aandachtige en beredeneerde wijze.

sambalou

Teroubi Culture Africaine : Deze vereniging heeft tot doel de Afrikaanse cultuur te bevorderen door middel van kunst, dans en muziek. Dit door middel van de instrumenten die zij te koop aanbieden. Deze gitaarbouwers leren u de instrumenten, meestal uit West-Afrika, te gebruiken, tonen u hoe ze vervaardigd worden, hoe ze te onderhouden, maar vooral hoe ze te gebruiken.

teroubi

Terroir d’Afrique : Terroir d’Afrique bevordert het werk van vrouwen en het gebruik van natuurlijke producten in Burkina Faso. Het project start bij de bron, de vereniging is  direct ter plaatse betrokken. Hoe werkt het? Het is een samenwerking tussen Belgen en Burkinezen. Met een tuin van meer dan een hectare zijn alle producten afkomstig van eigen land en worden ze onder goede arbeidsomstandigheden geproduceerd.

karite1b

Tribal Street : :gepassioneerd door metaal, biedt Tribal Street u handgemaakte juwelen, gemaakt in Brussel.

Capture d’écran 2022-04-14 à 14.34.53

Tuppence Tree : Hun belangrijkste missie: Kleding maken die met je kinderen meegroeit. Tuppence Tree wil de codes van de fast fashion, die voor niemand goed zijn, omkeren. Naast het beperken van de ecologische voetafdruk, geloven deze creatievelingen dat je mooi kleden één ding is, maar goed kleden is iets anders. De Tuppence Tree collectie is dan ook super comfortabel en kleurrijk!

Capture d’écran 2022-04-14 à 14.36.13

Céline Verstreaten : een vaste waarde bij Jam’in Jette, en ze is ook nog eens oorspronkelijk afkomstig uit Jette. Ze heeft talent en een passie voor juwelen! Ze is ook zeer enthousiast om haar kennis en knowhow te delen. Je kan haar creaties ontdekken in het Artisanaal Dorp.

20211028_213658 (1)