De piste

In de tent ontvangt Labuenaventura u dit jaar opnieuw met een programma volledig gewijd aan straat-en cirkuskunsten. De Piste biedt een podium aan visuele performance artiesten die klein en groot zullen verrassen.

 

Programmatie :

Morgane Lenzi (Frankrijk)

Sensualiteit, gratie en dynamiek

Morgane Lenzi volgd een opleiding aan het Balthazar Circus art center en is gespecialiseerd in hoepels en twists en wist zo haar eigen energieke en explosieve stijl te ontwikkelen. Haar podiumtalenten stelden haar in staat om een creatie cursus te volgen van 8 maanden. Tegelijkertijd werd ze opgemerkt en voor een paar weken uitgenodigd aan de prestigieuze Ecole Nationale de Cirque van Montreal. Bij haar terugkeer uit Canada heeft ze de missie van haar compagnie bepaald: mannen die dragen, vrouwen die houden.

 

Kurtis Garcia (Frankrijk)

Tussen kracht en elegantie

Hij begon zijn carrière als breakdancer. Snel daarna startte hij bij de gymnastiekclub in Béziers waar hij acrobatiek op hoog niveau beoefende.

Hij wordt al snel opgemerkt en krijgt het voorstel om de groep Gym Prod te integreren in de wereld van de entertainment. Een jaar in het Circus Arts Center gaf hem de gelegenheid om de hedendaagse circuskunst te ontdekken en te mogen starten aan de Circuskunstenschool in Brussel. Zijn specialiteit zijn de riemen in de lucht, waarvoor hij met zijn grenzeloze creativiteit een eigen bewegingsstijl ontwikkelt.

 

Cie Pink Enough (België)

"Lady Dadidoo" by Jasmine Tamaz

Lady Dadidoo is een vrolijke cocktail van genres en invloeden: wilde jazz, draaiend jodelen, pinda-operette, zelfs elektro-kauwgom! Het geheel besprenkeld met een heilig pakket van zoete waanzin, van wie de graankorrel komt weet niemand. De burlesque insteek zegt alles!

 

 

Aaron d'Orient (België)

Fakir

Een adembenemende fakir! Gevoelige zielen onthouden zich beter!

Tijdloos, ongepubliceerd en percussief, testen deze twee kunstenaars de grenzen van lichaam en geest met de voorouderlijke kunst van het fakirisme. Planken met spijkers, slangen, naalden en manipulatie van het vuur maar vooral …, de kunst van de concentratie en de precisie. Kom kijken … als je durft!

Kumbele ! (Colombia/België/Zuid-Amerika)

Cumbia Familia !

Kumbele is een kleurrijke reis door Latijns-Amerika die je uitnodigt om te dansen en te zingen op het geluid van Cumbia!
Caliente sfeer verzekerd en een onbeperkte generositeit in de feesttent!

Vamos met Kumbele.

"Marmaille'in Chap" by Labuenaventura Cie (België)

Na het succes van 2018 brengen we graag deze artistieke workshop met duizend-en een facetten terug! De tent is volledig in handen van snotapen! Kinderen, groot en klein, voelen zich thuis….de volwassenen, hebben een paswoord nodig om binnen te kunnen!

Je kan er verschillende cirkustrukjes aanleren, gigantische zeepbellen blazen,…suikerspinnen maken, verrassingen…er is voor ieder wat wils! “Marmaille’in Chap” opent het feest in de vroege namiddag om de Piste op te warmen! Magisch!

 

"Musicality is the key" Cie Air blow (België)

Duo - (part one en two)

ounes en Gaspard bieden je een visuele en muzikale “bloemlezing”. Deze uitvinders combineren hun disciplines via verschillende levende schilderijen die een combo zijn van een menselijke beatbox, diabolo en scratching. Een wilde choreografie, acrobatische notenbalken, … Dit is hiphop-cabaret en cirkus tegelijkertijd! Eenvoudig en energiek! Muzikaliteit in beweging en muzikale bewegingen die elkaar kruisen!

Muzikaliteit is de sleutel, en de straat vestigt zich in de kerel!

Met: Gaspard Herblot, Younes Ayoute.

"Entres cordes" Déborah Colucci & Alexis Rouvre (België-Frankrijk)

(formes courtes/numéro)

Deborah Colucci componeert muziek voor harp, improviseert en verkent met haar instrument rijke en gevarieerde klanken. Alexis Rouvre is jongleur en deed uitgebreid onderzoek rond manipulatie van touwen. Samen creëren ze een show met ongewone disciplines.

Ze willen de balans, de eenvoud en de vrijgevigheid bereiken van een duo muzikanten die een concert komen spelen. Deborah speelt harp, op haar eigen manier, om de jongleur te begeleiden of te manipuleren die verstrikt raakt in zijn snaren: Een eenvoudige golf of een ingewikkelde oefening met snaren. Ze vormen hiermee een visueel spektakel waarin harmonie en dissonantie voorkomen. Ze interpreteren voortdurend de ruimte tussen strikte regels en improvisatie.

Een concert, een dans, een circusact, een ontmoeting … iets tussenin, tussen snaren.

 

"De Verdad" Violette Wauters (Bretagne)

(formes courtes/numéro)

Une chorégraphie aérienne, un moment de suspension qui vous emmène là où tout est possible. Un numéro de corde lisse à profiter avec les yeux et avec le cœur…

Marcel Bouffard (Frankrijk)

GROTE IlLUSIES - GROTE ONTSNAPPINGEN - FAKIRISME - KRACHTTOER

Deze schurk van de oude school, multi recidivist, roofovervaller, oplichter en smokkelaar van allerhande over de hele wereld.

Hij is altijd op de vlucht en blinkt uit in de kunst van ontsnapping. Met behulp van zijn magische drankjes en elixers, zal hij je bewijzen dat magie echt bestaat door de meest uitdagende uitdagingen aan te gaan!

Hélène Perrot (Belgïe)

Installeer u in een comfortabele pose in de tent van Jam’in Jette. De hostessen van de compagnie Clandestine zijn er voor u om alles voor te bereiden bij het opstijgen. Hun kleine mechanische gebaren zullen je naar andere continenten brengen. In deze nieuwe wereld zweven, vliegen en verdampen de bewegingen.

Cie Clandestine

Een verloren zangeres, gekweld, in de steek gelaten, proberen terug te keren naar het podium om glorie en glamour te herwinnen, maar ze wordt snel ingehaald door haar demonen, geesten en kan haar impulsen van waanzin en extravagantie niet intomen …”

Cap Indigo (Belgïe et Chemins du Monde)

"Ederlezi"

Sinds het verlies van haar ouders heeft Azra het daglicht niet meer gezien. Tussen de vier muren, zelfs niet in de schaduw van een kaars. Ze rekt zich uit op de vloer en hoort in de verte trommels . Het geschreeuw van vreugde en de traditionele liederen naderen beetje bij beetje en resoneren door het hele dorp. Vandaag is het Ederlezi, het Roma-festival. Azra krijgt vrienden op bezoek, op deze heilige dag die de komst van de lente aankondigt. Zal Azra in dit treurige rouwproces haar hart opnieuw vullen met vreugde? In het land van de reizigers wordt dit verhaal verteld in de vorm van dans, muziek en een vuurspektakel.

met Dylan Oznu, Ixchel Moreno en Zuheir Sebiy.

Kaz ! (Belgïe)

Kaz

Kassende is een communicator van het eerste uur vol positieve energie! Al jarenlang actief in het Brusselse. Misschien kwam u hem al tegen tijdens een jam, op een podium, op de hoek van de straat of in het theater van het leven! Het is onze eer om hem in het cabaret te integreren als rode draad van alle kleuren! Een muzikale matchmaker vol eindeloze energie!

Muriel d'Ailleurs

Muriel d'ailleurs

Je weet nooit waar ze heen gaat, waar ze vandaan komt. Maar waar ze heen gaat, fleurt ze de sfeer op met haar duizend en één liedjes. Soms rock, soms folk, soms swingt ze met haar gitaar. Ze hangt altijd wel ergens muziek te spelen en geeft met plezier haar Keltische kroon af tegen de pet van Kaira of haar zwarte bloes tegen een jurk van een diva. Ontdek haar nieuwe repertoire van composities in het Frans. Gloednieuwe songs in een retro-universum, vol poëzie en humor.

Découvrez son nouveau répertoire de compositions en français. Des chansons toutes neuves dans un univers rétro, plein de poésie et d’humour.

Emile (Belgïe)

« Dix et Demi »

Emile Themelin, van de circusgroep “inepta”, is een Luikse monocyclist en circusartiest. Hij beoefent voornamelijk de “flatland” eenwieler, die bestaat uit het maken van figuren op een vlakke ondergrond, en de eenwielerstraat, die bestaat uit het creëren van figuren op straatmeubilair. Bij Jam’in Jette presenteert hij een solo op de “flatland” eenwiele

Violette Wauters / Camille Judic (Frankrijk/Belgïe)

"En rondeur"

En Rondeur: Het is van een halfnaakte dans waarbij we de toeschouwers toestaan ​​om voor een keer de druk, de spanning, het verbod voor een vrouw om haar T-shirt uit te trekken negeren. Het lichaam wordt een lichaam … Geen schijn, geen drang om het weg te duwen, met een vleugje humor …

Camille Judic

"Bang Bang"

Een verloren zangeres, gekweld, in de steek gelaten, proberen terug te keren naar het podium om glorie en glamour te herwinnen, maar ze wordt snel ingehaald door haar demonen, geesten en kan haar impulsen van waanzin en extravagantie niet intomen …”

Esther Fougère (Belgïe)

Ernestine : « On parle pas la bouche pleine»

In een toptijd van 15 minuten vertelt Ernestine haar verhaal van hoe ze een jong verliefd meisje, een vrome meid, een speels meisje, een geslagen meisje, een meisje dat kookt, een moorddadig meisje, een voorbeeldig jong meisje, een jong meisje in de hel is. Deze vreugdevolle, feministische, naïeve en fatalistische show wordt verteld, neuriënd en spelend op de accordeon. Ernestine, wanneer we haar zeggen “We spreken niet met volle mond”, bijt ze, dan spuugt ze de stukjes eruit.

"Les Bêtes Isses" (Belgïe)

"Nymphea" (Tissu Aérien)

Een trio van dieren: een wolf, een vlinder en een slang spelen vredig in hun speeltuin wanneer een kroon hun vreugde verstoort. De strijd voor de troon start dan…

Mellow Dub Sula Control Your Rage This Way The Lion De Pie Sleeping Souls Multibelgical (ft. B.I.C) Foodamentals Vida Colectiva Road, Long, Hard The Unlike (The Sun Side)