Food & drinks

Net zoals we met de vzw Kwa! iedereen willen doen proeven van cultuur, willen we jullie ook doen proeven van lekker eten en drinken. Met ons team zorgen we op het festival voor heel wat lekkers…

Barm'in Jette

Hier vindt u enkel het beste van het beste: bieren van brouwerij Silly, Belgian Kriek van brouwerij Lefebvre, wijnen van Oxfam en fruitsappen van Pajottenlander.

http://silly-beer.com/

De brouwerij Silly werkt al sinds 2011 met ons samen. Deze brouwerij ligt in Henegouwen en werd opgericht in 1850. Als je de bieren van Silly wil proeven, ga dan naar de bar! Silly Pils BIO, Triple Swaf en Titje (witbier) zijn stuk voor stuk ambachtelijke bieren.

Voor fans van fruitbieren hebben we Belgian Kriek, een harmonieuze mix van witbier en kersensap. Met dit bier zetten we de familiebrouwerij Lefebvre in de kijker, sinds 1876 in Rebecq.

https://www.pajottenlander.be/

Voor de festivalgangers die liever geen alcohol drinken serveren we in de bar verschillende biologische fruitsappen (appel, peer, zomerfruit) van  Pajottenlander. Het fruit wordt geteeld in het Pajottenland, in het zuidwesten van Brabant. Door deze producten aan te bieden, steken we de biologische en de lokale landbouw een handje toe.

Als u graag wat zon in uw glas wilt, proef dan onze beroemde cocktail Ti-punch Marie! Zoals elk jaar zal het geheime recept met parfums uit Haïti je de hele nacht bedwelmen.

Indien u liever wijn boven bier verkiest, heeft u de keuze uit rode en witte wijn, Fair Trade uit de Oxfam-wereldwinkels.

Solidaire bar

Deze tweede bar, fair-trade en lokaal, heeft sinds vorig jaar zijn vaste plek gevonden in het midden van het Solidair dorp. U heeft er een goede gelegenheid om uw dorst te lessen met een frisse pint of een warm drankje om zo de wereld te verbeteren.

Een aantal dranken zijn enkel beschikbaar in de Solidaire bar: de bieren van de brouwerij Lesse, en een heel nieuw bier Houblons de Bruxelles en verschillende soft drinks van Oxfam.

En Stoemelings is een nieuwe Brusselse brouwerij opgericht in 2014. Er staan vier van hun bieren op de kaart:

  • Curieuse Neus, een trippel van 7%, bekendste bier van de brouwerij.
  • Tanteke, een 7% seizoensbier met verbena.
  • Hoppy Madame, een hoppig licht witbier.
  • Pushkin, een stout, exclusief op Jam’in Jette.

 

100pap (Sans-pap) is een geëngageerd en solidair biertje. Het is het resultaat van een project van de vzw Brussels Initiatives, opgericht door voormalige vrijwilligers van het Maximiliaanpark. Het de winst helpen zij mensen zonder papieren met het vinden van een geschikte woonst.

Bardaf! gebrouwen sinds 2016 is een bier dat ook gemaakt wordt in de gebouwen van de brouwerij En Stoemelings. Bardaf! is een blond bier met een sterke hopsmaak en 8,5% alcohol. Het is een sterk bier met uitgesproken bitterheid dat daarom buiten de categorie van de triple-bieren valt.

Miam'in Jette

De hongerige festivalgangers kunnen terecht bij Miam’in Jette en de andere resto-standen. We hebben voor iedere portemonnee wat wils…

Het is dus niet zeker niet nodig om iets te eten alvorens je komt, we hebben aan allen gedacht. Originele gerechten, geuren van hier en ginds, laat jullie beroeren…

Dit jaar bereidt het Jam’in Jette-team een Marokaanse tajine. Het zelfgemaakte recept bestaat uit 100% biologische groenten en kip van Gallux, een familiebedrijf dat respect heeft voor dieren en het milieu. We bereiden ook een veganistische tajine.

Kan je niet weerstaan een lekkere frietjes! Vooral als ze vers en gecertificeerd milieuvriendelijk zijn (zonder conserveermiddel). De frietjes die geserveerd worden, zijn die van het Belgische familiebedrijf Mydibel, gemaakt van Belgische bintjes.

Wij bieden u een 100% lokaal en ambachtelijk broodje worst. Met pure varkensworst van de slagerij Geert Vermeire in Ganshoren en met brood van de bakkerij Gavilan uit Jette. We bieden ook een falafel-alternatief voor vegetariërs.

Vergeet niet dat door onze gerechten en drankjes ter plaatse te nuttigen, u Jam'in Jette helpt te overleven. Dus steun Jam'in Jette door lokaal te consumeren!

Mellow Dub Sula Control Your Rage This Way The Lion De Pie Sleeping Souls Multibelgical (ft. B.I.C) Foodamentals Vida Colectiva Road, Long, Hard The Unlike (The Sun Side)